גזים זו תופעה לא נעימה אך מאוד מוכרת. יש כאלה שסובלים ממעט גזים ויש כאלה שבעיקר בערב סובלים מיציאות גזים רבות, ויש כאלה שסובלים מכאבי בטן עוויתיים בגלל גזים כלואים.
ריכזתי כאן טיפים לתזונה המפחיתה ומונעת גזים והרגלי אכילה שכדאי לסגל.
להיווצרות גזים יש ארבע סיבות:
- פלורת מעיים (חיידקים ידידותיים) לא מאוזנת כמו פטריות וחיידקים.
- מחסור באנזימי עיכול שגורם לתסיסה במערכת העיכול.
- מחלות דלקתיות של המעיים כמו מעי רגיז, קרהון וקוליטיס.
- עצירות.
תזונה מומלצת להפחתה ומניעת גזים
מומלץ להנביט קטניות על מנת למנוע גזים – ההנבטה מפרקת את החנקן שבקטניות שגורם לגזים.
למי שמתקשה לעכל ירקות מסוגים שונים כמו: כרוב, כרובית, קולורבי, בצל ושום, מומלץ לקחת תוסף של אנזימי עיכול עם האוכל.
למי שלא מעכל מוצרי חלב, מומלץ להפסיק צריכה של מוצרי חלב.
נסו להימנע ממתוק או פירות מיד אחרי הארוחה – אלו גורמים לתסיסה במערכת העיכול.
הימנעו בערב מפירות או מתוקים, כי פעילות של מערכת העיכול נחלשת בערב ולכן יש יותר גזים.
זכרו שכל המתוקים וסוכרים הפשוטים מהווים מזון לפטריות, טפילים וחיידקי המעיים וגורמים לתסיסה ונפיחות.
חלבונים מן החי כמו בשר בקר, עופות וביצים אינם מכילים סיבים ולכן נתקעים במערכת העיכול ומגבירים את חיידקי הריקבון במעיים שיוצרים גזים מסריחים.
מומלץ לצרוך יותר דגים שהם קלים לעיכול וחלבונים מהצומח.
נסו להימנע מלאכול חיטה בגלל שהגלוטן שבה קשה מאוד לעיכול.
מומלץ לקחת מידי יום תוסף או נוזל פרוביוטיקה כדי לאזן את פלורת המעיים ולהקטין את רמת הגזים.
צמחים שמסייעים לעיכול
ג'ינג'ר – שורש הג'ינג'ר מסייע לעיכול, טוב לכאבי בטן, נפיחות וגזים. אפשר לשתות אחרי האוכל כחליטת צמחים.
נענע – חליטת נענע טובה למערכת העיכול ומסייעת להוריד את כמות הגזים.
שומר – חליטת שומר מסייעת לעיכול ולהפחתת גזים. כמו כן ניתן לאכול שומר כסלט בסוף הארוחה.
טיפים נוספים
- לעסו היטב את האוכל – זה מקל על מערכת העיכול לפרק יותר בקלות את המזון.
- אכלו ארוחות קטנות במשך היום.
- אכלו ברוגע ובשמחה את האוכל, כדי להסדיר עיכול תקין.
לסיום מתכון לתבשיל משובח בסגנון בוכרי, עם נבטוטים.
מאחלת שלווה בלב ובריאות בגוף.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.