ישנם סוגים רבים של קטניות, היום אסקור את כמה מהם.
מש
קטניות מש קלה לבישול . עשירה בחלבון ובברזל. עשירה בויטמין B .
טובה לניקוי רעלים, חיונית לאיזון רמות כולסטרול ולחץ דם.
המש יכולה להחליף את העדשים בתבשלים.
המש בעל אינדקס גליקמי נמוך.
עדשים
כל סוגי העדשים הן מקור טוב לפחמימות וחלבונים. העדשים מכילים ברזל, סידן , ויטמין B 3, אבץ ומגנזיום.
מכילים סיבים מסיסים המפחיתים כולסטרול וסוכר בדם.
עשירים בפיטוכימיקלים הקרויים ספונינים, המפחיתים את הסיכון לפתח סרטן.
מג'דרה זה שילוב של דגן ועדשים המייצרים חלבון מלא.
אזוקי
מקור הקטנייה במזרח הרחוק. הרפואה הסינית המסורתית מייחסת לה סגולות של עיכוב תהליכי הזדקנות.
האזוקי כמו שאר הקטניות מצטיינת בתכולת סיבים גבוה ואינדקס גליקמי נמוך.
הסיבים תורמים לאיזון רמות הכולסטרול והסוכר.
עשירה במינרלים אשלגן ומגנזיום החשובים לאיזון לחץ הדם וצפיפות העצם.
האזוקי מכילה פוליפנולים,כמויות נכבדות של אבץ,מנגן ונחושת הופכים אותה למזון נוגד חמצון מהמעלה הראשונה.
יום טוב בריא ומזין
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
תמונות:freedigitalphotos