אורז לימון

מתכון נפלא בעל טעם אוטנטי מתאים מאוד כתוספת למנה עיקרית

אורז לימון

החומרים לאורז לימון:

  •  500 גר' אורז בסמטי מלא.
  • ½ ליטר מים.
  • ¾ כפית כורכום.
  • 2 כפות קוקוס טחון.
  • 2 כפות חלב קוקוס / חלב סויה.
  • 2 כפות אגוזי קשיו / שקדים קלויים וקצוצים.
  • ⅓ כפית זרעי חרדל.
  • ½ – 1 כפית פלפל חריף ירוק מגורען וקצוץ.
  • 4 כפות שמן זית.
  • מיץ מלימון או שניים.

אופן הכנת אורז לימון

  • משרים את האורז מראש בכלי עם מים למשך כ- 4 שעות.
  • מבשלים במים עם כורכום את האורז .(המים מכסים את האורז).
  • מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 12 דק'.
  • בינתיים משרים את הקוקוס הטחון בחלב הקוקוס.
  • מטגנים את האגוזים, זרעי החרדל, והפלפל החריף בשמן. עד שזרעי החרדל מתפקעים ומוסיפים לאורז.
  • מוסיפים גם את הקוקוס. מבשלים בסיר מכוסה כ- 8 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים .
  • מוסיפים את הלימון הסחוט.טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

ספרו לי איך יצא לכם המתכון בתגובות למטה.

בתאבון!

 

לחזרה למתכונים בריאים

למעבר למידע נוסף על נטורופתיה

למעבר לצמחי מרפא