מתכון נפלא בעל טעם אוטנטי מתאים מאוד כתוספת למנה עיקרית
אורז לימון
החומרים לאורז לימון:
- 500 גר' אורז בסמטי מלא.
- ½ ליטר מים.
- ¾ כפית כורכום.
- 2 כפות קוקוס טחון.
- 2 כפות חלב קוקוס / חלב סויה.
- 2 כפות אגוזי קשיו / שקדים קלויים וקצוצים.
- ⅓ כפית זרעי חרדל.
- ½ – 1 כפית פלפל חריף ירוק מגורען וקצוץ.
- 4 כפות שמן זית.
- מיץ מלימון או שניים.
אופן הכנת אורז לימון
- משרים את האורז מראש בכלי עם מים למשך כ- 4 שעות.
- מבשלים במים עם כורכום את האורז .(המים מכסים את האורז).
- מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה במשך 12 דק'.
- בינתיים משרים את הקוקוס הטחון בחלב הקוקוס.
- מטגנים את האגוזים, זרעי החרדל, והפלפל החריף בשמן. עד שזרעי החרדל מתפקעים ומוסיפים לאורז.
- מוסיפים גם את הקוקוס. מבשלים בסיר מכוסה כ- 8 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים .
- מוסיפים את הלימון הסחוט.טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
ספרו לי איך יצא לכם המתכון בתגובות למטה.
בתאבון!