כבר נאמר – "ידע זה כוח". ובכן, ידע זה גם בריאות! באמצעות רכישת ידע בסיסי, קניית וצריכת המזון שלכם תהיה נבונה ובריאה יותר.
כל מה שאנו אוכלים משפיע על בריאותנו ומשקלנו ולכן, חשוב שנקח אחריות על ההחלטות שלנו, כשאנו עומדים בין מדפי הסופר.
חשוב לערוך את קניות המזון כשאנו שבעים, כדי לא להתפתות לשטויות.
מאותה הסיבה גם מאד כדאי שתהיה לנו ביד רשימה ממוקדת של קניות, כדי למנוע שיטוט במעברים ומפגשים לא רצויים עם ג'אנק מפתה. והבונוס, שזה יעזור גם לשמור על בריאות חשבון הבנק שלכם.
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.
לפני שאתם קונים מוצר, קראו את התוויות שעל המזון ובדקו כמה דברים פשוטים:
1. אתם רוצים שלמוצר תהיה רשימת הרכיבים הקצרה ביותר.
המרכיב הראשון ברשימת המרכיבים על התווית הוא זה שמופיע בכמות הגדולה ביותר במוצר, והאחרון הוא זה שמופיע בכמות הקטנה ביותר.
בתחילה יידרש זמן להתרגל למנוחים המקצועיים וליצרנים למיניהם. כשתתוודעו ליצרנים הטובים, קניית המצרכים הבריאים תהפוך לטבע שני.
המנעו ממוצרים שמכלים חומרי שימור, מתחלבים וחומרים מייצבים למיניהם, ממתיקים, ממיסים שונים, מינרלים ועמילנים מעובדים חומרי טעם וריח מלאכותיים.
כל מרכיב שנשלף משיעור בכימיה אינו מבשר טובות, לדוגמה: כל מה שמסומן באות E ומספר כגון E160.
ברגע שתתחילו לקרוא תוויות תופתעו מכמות הכימיקלים שנכנס לגופכם, גם ממזון שחשבתם שהוא תמים.
2. אזור המתוקים
ממתיקים מלאכותיים הם כימיקלים שפוגעים בבריאות, מאטים את תהליך חילוף החומרים ומגבירים את התיאבון.
שמות הממתיקים – אצסולפאם K, אספרטיים, סכרין, סוכרה דייאט, סוכרזית.
חובה על היצרנים לסמן פחמימות בגרמים. לדוגמה: כפית שווה 5 גרם. אם רשום 20 גרם פחמימות, זה אומר שיש 4 כפיות סוכר במוצר.
מזון מופחת/לייט/קל מכיל כשליש קלוריות פחות. עדיף לצרוך כמות קטנה יותר של מזון מלא ולא מזון לייט, שמכיל כל מיני תוספים לא בריאים.
3. שמנים מוקשים ושאר מלכודות
יש להימנע משמנים מוקשים או מוקשים חלקית. שמנים אלה נמצאים במרגרינה.
שומן שעבר הידרוגנציה מלאה או חלקית גורם לשמן להיות מוצק. שומן שעבר הידרוגנציה מכיל שומן טראנס שלפי המחקרים מגביר את הסיכוי למחלות לב.
שומן צמחי. נשמע בריא? לא בהכרח. יש שמנים שמתחמצנים מהיר בחימום והופכים בגוף לרדיקלים חופשיים, לכן מומלץ לקנות מוצרים שמכילים שמן זית כתית או שמן קוקוס.
4. מלחים זה רע
נתרן – במזון משומר כמות הנתרן גבוהה, כי הוא משמש כחומר משמר. מזון דל נתרן מכיל לא יותר מ-100 מ"ג נתרן ל-100 גרם מזון.
לפי ההמלצות של משרד הבריאות, צריכת נתרן למבוגר היא כ- 1,500 מ"ג נתרן ליממה וגבול הצריכה המירבית הוא כ- 2,000-2,400 מ"ג ליממה, כמות שהיא שוות ערך לכ-5-6 גרם מלח (כפית לערך).
גם כמלח שולחני העדיפו מלח הימלאיה, אשר מגיע מהרי ההימלאיה שבפקיסטן. מלח זה נמצא בבטן האדמה ולא חשוף למזהמים של הים והוא מכיל ברזל, מגנזיום, אשלגן וסידן ולכן נחשב כמלח בריא.
5. גלוטן של חיטה
ההשפעה השלילית של גלוטן החיטה כוללת את כל האוכלוסייה ולא רק חולי צליאק. הגלוטן של החיטה מייצר למעלה מ-3000 חלבונים, שלפי המחקרים גורמים לדלקת בגוף. אחד מהם חלבון הנקרא WGA שנדבק למעי ומשאיר את התאים במעי חשופים להשפעות המזיקות של תוכן המעיים.
הרבה פעמים מוסיפים ללחם גלוטן כדי שיהיה לחם רך ובעל נפח גדול יותר. חשוב לשים לב שבתווית הלחם לא יהיה רשום גלוטן כאחד הרכיבים.
על תווית הלחם צריך להיות רשום 95-100 אחוז שיפון או כוסמין, או כל דגן שתבחרו.
שתהיה קניה נעימה ובריאה!
שלכם,
רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.


