ירחון רומי חוכמה – מבט לטבע
אוקטובר 2012 גישה אחרת להרזיה שלום לך אנו נמצאים לקראת סוף החגים אחרי חגיגות של אוכל הצטברו בגופינו שומנים ורעלים שמעיקים עלינו וגורמים לנו לתחושת כבדות ועייפות. אחרי החגים זה הזמן לקחת את עצמינו בידים ולפתוח דף חדש והתחלה חדשה להתייחסות נכונה לגופינו ולנפשינו. בירחון זה נלמד לנהל נכון את גופינו ונתייחס לאמיתות הדיאט הנפוצות. נלמד על אלטרנטיבה אחרת להרזייה על ידי אבחון בקשתית העין שנותנת אבחנה מדויקת לסוג המזון המתאים לנו ומנקה את גופינו מהרעלים שהצטברו בו. בסוף אוקטובר בתאריך 29/10/12 נפתחת סדנת הרזייה וניקוי רעלים דרך קשתית העין. -לאור ההצלחות, אני שמחה להודיע על פתיחתם של סדנאות ניקוי רעלים והרזיה בריאה אשר תפתחנה באוטובר ה- 29/10/12 בין השעות 19-20:30-ההרשמה החלה! – הנכם מוזמנים להיכנס לחנות שלנו ולהתרשם מפורמולות צמחי מרפא למגוון בעיות וחיזוק – לחץ כאן. אני מאחלת לכם חג שמח קריאה מהנה ↓ |
התמכרות לאוכל – דרך המוח והרגש
מאכלים משנים את דרך החשיבה, קובעים את מצב הרוח, תקינות פעילות המוח ואפילו את מצב התודעה כמו כל מכונה זקוק גם הגוף לאנרגיה על מנת לפעול. הגוף מפיק אנרגיה באמצעות שריפת חומרים הבאים מהמזון . רעב היא תחושה הפוקדת חיה או אדם כאשר לא מסופק להם מזון במידה הנדרשת, ושיכוך הרעב הוא צורך בסיסי הקיים אצל כל בעל החיים גם הירודים ביותר .אולם אצל בני האדם עונה המזון גם על צורך רגשי, ולרוב אנו לא אוכלים מתוך רעב נטו. כי אצלנו בני האדם הדברים אינם כה פשוטים. במיוחד היום כשאנו מוקפים שפע של מזון זמין, יש השפעות נוספות: מחקרים חדשים חושפים מה האוכל עושה ליכולת השכלית שלנו, כיצד הוא משפיע על מצב התודעה, על צלילות המחשבה ואף על בריאות המוח והבריאות הכללית. תרופות, סמים, שוקולד, קפה, שומן ותבלינים "עולים לראש" ומשפיעים על מצב התודעה, משפיעים על מערכת העצבים ועל תפקוד המוח. המזון משמח אותנו כשאנחנו עצובים, מרגיע אותנו כשאנחנו עצבניים, מנחם אותנו, ומסיח את דעתנו. ההתמכרות מתחילה עם עונג בסיסי בשילוב של השפעת מעגלי המוח, אשר מערבים חומר כימי הקרוי דופמין. במוחנו ישנם תאים המיועדים להפעלה במצב של הנאה כדוגמת אכילה (מרכז ההנאה במוח). בכל פעם שאנו לועסים מזון מסוים, לדוגמא סוכרים. הדבר גורם לתא המיועד להנאה להיות מופעל, על כן ההתמכרות והתלות הם אפשריים. גם מלחים שונים אותם מוסיפים למזון, מגרים את החיך ומגבירים את החשק לאכול עוד ועוד. המזון התעשייתי מכיל רכיבים עתירי קלוריות שנועדו להגביר את הטעם, וחברות רבות משקיעות בפיתוח שילובים כימיקלים חדשים וערבים והתוצאה היא התמכרות לאכילת-יתר, שכולנו חוטאים בה במידה זו או אחרת. מחקרים שנעשו במכרסמים מלמדים כי מוחם מגיב למזון מתוק ושמן ממש כמו לקוקאין, מה שאומר שבמקום דיאטה יש לעבור גמילה מצריכת מזון ממכר. המוח מגיב לאותם חומרים ממכרים באותו האופן בו הוא מגיב לחוויות נעימות, וזו הסיבה הכימית להתמכרות! התמכרות ויצירת תלות נחשבות להרסניות, וגורמות להתנהגות תלותית בעלת מאפיינים המבדילים אותה מהתנהגות רגילה. לדוגמא, יש מאפיינים משותפים להתנהגויות בהתמכרויות הרסניות כמו אלכוהול, שימוש בסמים, תלות בתרופות, וסוכרים. אנשים אשר הופכים למכורים לדבר מסוים לעיתים לא יכולים לעזוב או להפסיק אותו בכוחות עצמם. התמכרות זו היא מחלה לכול דבר הדורשת טיפול. הבעיה היא שאנשים שמתעסקים עם חומרים שעלולים לגרום להתמכרות חושבים שלא תהיה בעיה להפסיק להשתמש באותו חומר ברגע שיחפצו בכך, אולם לא כך הדבר. אדם הצורך לעתים קרובות ג'אנק פוד מקבל מזון אשר מדלדל לו את המוח והופך אותו ל"טיפש" יותר כי בסופו של דבר אנחנו זה מה שאנחנו מכניסים לגופנו. תעשיית המזון המהיר גורמת לנו להתמכר למזון באמצעות העשרתו במלחים, סוכרים, מונוסודיום גלוטמט, שומנים וחומרים נוספים אשר מפעילים את מנגנון ההתמכרות ומשבשים לנו את חוש הטעם הטבעי. חוש הטעם מכור לטעמי אקסטרים אלה וכשהם אינם המזון נראה לו "תפל". כאשר אנחנו עוברים גמילה חוש הטעם משתנה לסקאלת טעמים רחבה עדינה ועשירה יותר ואנו לומדים ליהנות ממה שהטבע נותן וליהנות מאוכל בריא. מומלץ לראות את הסרט "לאכול בגדול" – שם מפורט בדיוק איך התעשייה עובדת ואיך זה משפיע על חושנו. האינסטינקט הטבעי- כשאנחנו נולדים נולדת איתנו תחושת הרעב, תינוק יודע בדיוק מתי הוא רעב ויודע בדיוק לעצור כאשר הוא שבע , זוהי תחושה מולדת. לאורך הדרך אנחנו מתנסים וטועמים דברים נוספים שהופכים לחלק מתפריט היומיומי שלנו, הרבה פעמים מתייחסים לאוכל כאל נחמה שבאה לעשות לנו מצב רוח טוב ברגעי משבר בעצם אנו מרגילים או מתכנתים את המוח ותחושתנו להתמודד עם רגעי השעמום שלנו או רגעים לא נעימים אחרים שאנו חווים בלקיחת אוכל כמענה מידי להרגשה. הרבה פעמים זהו השוקולד המתוק או כל דבר אחר. כאשר נוצר מצב בו האוכל מנהל אותנו ותחושת השליטה מתערפלת, שם אנו צריכים לבדוק עם עצמנו מה אנו מרגישים. עידן השפע בו אנו נמצאים מקשה על היכולת שלנו ומגרה אותנו בצורה פסיכולוגית, ולכן מנגנון הרעב הטבעי שלנו, המאותת לנו כאשר אנחנו באמת רעבים, נדחק הצידה ובמקומו אנחנו ממלאים את הגוף " בכל טוב" – כדי למלא את התחושות, הגוף חווה בלבול בין רעב לבין חשק. בואו לא נשכח שגם חשק זה דבר חיובי כאשר הוא נמצא באיזון, וחשוב לאכול נכון כי האוכל משמש עבורנו כדלק לתאים ולמערכות. חומרים ממכרים: שוקולד- השוקולד אכן ממכר: הקקאו מכיל פניאתילאמין שזהו כימיקל המופרש באופן טבעי במוחנו, מעלה את רמות האנרגיה וגורם לדפיקות לב. הוא מופעל כאשר אנחנו מרגישים התאהבות, משרה תחושה נעימה ומשפר מצב רוח. קקאו מעלה את רמות הסרטונין המקנה לנו תחושת "היי" ומצב רוח טוב ומעלה את רמות האנרגיה. כאשר אוכלים שוקולד יש הפרשה מידית גדולה של סרטונין במוח אשר גם יורדת בבת אחת וגורמת לנו לרצות עוד ומהר. בשוקולד יש גם חומר שנקרא "אננדאמיד" שמשפיע על אותם קולטנים המושפעים מסם המריחואנה. כמובן שצריך לצרוך המון שוקולד על מנת שתהיה השפעה דומה, אך כאן ניתן לראות את הדמיון של ההתמכרות. מונוסדיום גלוטומט– מלח נתרן של חומצה גלוטמית, והוא כיום משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. נוכחותו יוצרת את הטעם הנקרא" אומאמי." ברשימת המרכיבים המופיעה על־גבי מזונות מצוין MSG לעתים קרובות כ־E 621. חומר זה מוסף לעתים למזונות מעובדים ובייחוד אבקות, שימורים ורטבים, כדי לחזק ולרכז את טעמם. זהו חומר ממכר שמשבש את חוש הטעם וככל שאנחנו רגילים לאכול מוצרים בהם רמת המונוסדיום גבוהה- כך נרגיש שאנחנו חייבים מהם עוד ועוד ( כמו צ'יפסים מהדור החדש למשל) חומר זה יכול לגרום לפגיעה בתאי המוח, להתקפי אפילפסיה, לכאבי ראש, לתסמונת המסעדה הסינית, ונחשב כחומר מסרטן. קולה- שני חומרים מסוכנים נמצאו בבקבוקי קוקה קולה: החומר "בנזן" הנמצא במשקאות קוקה קולה הוא חומר ארומטי אורגני מסרטן שעלול לגרום לסרטן הדם במקרה של חשיפה ממושכת, והחומר הרעיל השני הוא גפרית אורגנית. קפאין- הקפאין חוסם פעולה כימית טבעית של המוח הקשורה לשינה. קיים במוח חומר כימי מסוים הקרוי אדנוסין, אשר נקשר לרצפטורים של אדנוסין במוח ומאפשר את תהליך השינה. הקפאין נקשר לרצפטורים של האדנוסין ובמקום להאט את פעילות המוח, מגביר וממריץ אותה. הקפאין מגביר את יצור האדרנלין בגוף ומפעיל את תגובת "הלחם או ברח" המשמש לנו במקרי סכנה. עקב כך הכבד מפריש גלוקוז אל מחזור הדם, כדי להגביר אנרגיה. הקפאין מגביר ייצור דופאמין שהוא נוירוטרנסמיטר במוח, הגורם להרגשה טובה, אך שתייה של למעלה מחמש כוסות קפה ליום עלולה להסתיים בהרעלת קפאין. תופעות הלוואי משתייה מרובה של קפה (או מצריכה מרובה של קפאין) הם עליה בלחץ דם, דופק מואץ, הפרעות בקצב הלב, עליה בחומציות הקיבה וצרבות, וגם סיכון למחלות כמו סרטן הלבלב וכיבים בקיבה. בהיבט הנפשי יש לכך השלכות על הפרעות שינה והפרעות חרדה. הקפאין יוצר תלות, ובעת הגמילה מקפאין קיימות תופעות לוואי כמו כאבי ראש, עצבנות יתר, ודיכאון. סוכרים– סוכר לבן ממכר כי הוא נספג במהירות ומעלה את רמת הסוכר בדם. מאידך, כשהשפעתו בדם יורדת, הוא גורם לירידה במצב רוח, עייפות וחוסר ערנות. וכך נוצר אפקט יו-יו. ככל שמרבים בצריכת הסוכר הלבן, כך מתגבר הצורך בעוד ועוד סוכר. כנ"ל, לגבי קמח לבן ומוצרי מאפה ופסטה מקמח לבן. השפעתם על המערכת זהה להשפעה של הסוכר הלבן. שנערך על ידי מוסד אמריקאי הלאומי לבריאות בשיתוף עם גוף נוסף, ניתן יוגורט עם ממתיקים מלאכותיים לתשע חולדות, וניתן יוגורט עם גלוקוז, שדומה בהשפעתו לסוכר רגיל, לשמונה חולדות נוספות. אחרי חמישה שבועות, החולדות שקיבלו את הממתיקים המלאכותיים העלו 88 גר', ואילו חולדות שקיבלו את הגלוקוז העלו 72 ג'ר, הפרש גדול שמסתכם ב20%.במעקב אחרי המרבים בשתיית משקאות דיאטתיים נמצא כי יש להם סיכוי מוגבר למחלות מטבוליות. התמכרות פיזית היא למעשה התוצאה העצבית שיש לחומר מלאכותי (ממזון ועד סמים) על גופנו. צריכת חומר מלאכותי – הגורם לתחושה של רגיעה, הנאה, ואושר במוח, באופן הגובר על תחושת ההנאה המופקת באופן טבעי בגוף – פוגמת בייצור הטבעי של אותם חומרים בגוף וכך נוצרת תלות בצריכת החומר המלאכותי. תשוקה זו נהפכת במהרה לכפייתית, הרסנית וחסרת גבולות. התמכרות הרגשית היא למעשה התניה. מדובר בתשוקה לחומר מלאכותי (ממזון ועד סמים) הנובע מלחץ ומתח נפשי, דיכאון, טראומה, ואז אנו מחפשים מזונות או סמים או אלכוהול שיעמעמו את תחושת הדחק. החיבור לעצמך חשוב והכרחי בתהליך הגמילה – פרחי באך יכולים לסייע ולתמוך באדם המכור שנמצא בתהליך הגמילה ולחזקו. מאחר ולכל אדם יש את המקורות הספציפיים שלו להתמכרות יש לתפור לו באופן אינדיבידואלי את התמצית האישית לאחר תשאול מקיף. מיתוס מזונות הדיאט כולנו מכירים את האימרה "אכלו פחות והתעמלו יותר". בדרך כלל אנחנו מאשימים את המטופלים שלא הצליחו לרדת במשקל באכילה מוגברת, בעצלנות וחוסר פעילות גופנית ובחוסר מוטיבציה. וכך נוצרת אוירה של "האשימו את הקורבן". אלא שהגישה מוטעית ביסודה. אחת הסיבות הבולטות לכך הם מזונות הדיאט ומיניהם כמו הלחמים הקלים, ופרכיות האורז. ממתיקים מלאכותיים משמינים! מחקר חדש שפורסם בכתב העת BEHAVIORAL NEUROSCIENCE, מצא כי ממתיקים מלאכותיים ללא קלוריות שברו את הקשר הפסיכולוגי בן טעם מתוק וקלוריות, וזה גרם לתיאבון מוגבר. הממתיקים המלאכותיים: סכרין– הסכרין התגלה בטעות, בזמן מחקר של תוצרי לוואי מזיקוק נפט לדלק. בתחילת שנות השבעים בצעו מחקר וממנו עולה שכ- 50% מן החיות שהשתתפו במחקר, לקו בסרטן שלפוחית השתן, מחקרים נוספים שהראו סיכון גבוה לסרטן שלפוחית השתן בחיות מעבדה- ממשלת קנדה החרימה את הסכרין לגמרי. ציקלאמט– התגלה בניסיון לסנתז תרופה להורדת חום. ציקלאמט מופיע בתערובת עם ממתיק אחר, התערובת הראשונה הייתה "מתוק וקל". ציקלאמט מתוק פי שלושים מסוכרלוז, אין לו ערך קלורי, הוא יציב סחום ומסיס מאוד במים. למרות שהוא בקשוי נספג במערכת העיכול קיימים במערכת חיידיקים שמפרקים אותו והופכים אותו לחומר שנקרא ציקלוהקסילמין שככל הנראה ( על פי מחקר) הינו חומר מסרטן, ברוב מדינות העולם הוגבל ציקלאמנט לכמויות מסוימות. אספרטיים– אסור לשימוש לחולי פנילקטונוריה. האספרטיים התגלה בזמן פיתוח של תרופה לאולקוס. מחקרי הבטיחות הראשונים עבור האספרטיים, חיות מעבדה אשר לקו בגידולים במוח, חיות שלקו באפיליפסיה או שמתו. פחות משנה לאחר תחילת שיווק המשקאות הממותקים באספרטיים הצטברו בFDA כ600 תלונות צרכנים, עקב שתיית משקאות המכילות אספרטיים, בעיקר כאבי ראש וסחרחורות. עוד תלונות רבות ומגוונות הגיעו למנהל המזון והתרופות האמרקאי, כמו התקפי לב. ניאוטיים– אפשר למצוא במסטיקים, דברי מאפה, חטיפי אנרגיה ומיצי פירות. הנאוטיים זהו אספרטיים בתוספת D-3 מתיל בוטל, חומר המופיע ברשימת הכימיקלים המסוכנים ביותר. לסיכום רוב הסכנות המיוחסות לאספרטיים מיוחסות גם לניאוטיים. אססולפאם- K -התגלה בגרמניה בשנת 1967, כאשר כימאי שפך את החומר על אצבעותיו בטעות. בטיחות החומר עומד בספק גדול והתנגדויות רבות מצד שורה של מדענים. החששות העיקריים הם סרטן, כאבי ראש, דכאון, השפעות על הכבד, השפעות על הכליות ועוד. סוכרלוז- נמכר בארץ בשם סוכרדיאט. הסוכרלוז התגלה בטעות בזמן שסטודנט עבד על קוטל חרקים חדש. הסוכרלוז מורכב מסוכר וכלור, והבעיה המבנה של הכלור הוא בעצם כלוריד שמחובר לנתרן שהוא רכיב נפוץ בקוטלי חרקים וגזים ללוחמה כימית. רשימת התלונות של המשתמשים ארוכה, ולכן אפרט רק חלק: אדמומיות, גירוד, נפיחות, יובש בפה, שיעול, גרד ואודם בעיניים, גזים, נפיחות בבטן, נדודי שינה, בעיות במחזור החודשי ועוד. כל הממתיקים הרעלים הנ"ל מתפרקים בכבד ומצטברים בו , דבר שמקשה על הכבד ומאט את פעולתו. אנו יודעים שהכבד אחראי על חילוף החומרים של השומנים ולכן נראה הרבה מקרים של נשים שאוכלות מספר קלורית מועט ואינם מצליחות לרדת במשקל או עולות במשקל. הפתרון הוא ניקוי הכבד והגוף מהרעלים. מיתוס לחם קל בכל לחם קל מוסיפים גלוטן כדי שהלחם יהיה רך ועם נפח. אנו יודעים שגלוטן יוצר ליחה בגוף כלומר הוא משמין. מהו גלוטן? גלוטן הוא חלבון שנמצא בדגנים חיטה, שעורה, שיפון ושבולת שועל. 30% מהאוכלוסייה מפתחת רגישות לגלוטן ועד למקרים של התפתחות מחלת הצליאק. במצב רגישות לגלוטן בבדיקות לא תתגלה מחלת הצליאק, אבל אנשים ירגישו נפיחות בבטן, גזים, שלשולים או עצירות , ועליה במשקל. במחלת צליאק- צריכה של גלוטן גורמת לתגובה חיסונית במעי הדק שגורם לנזק לפני השטח תוך המעי ואי יכולת לספוג חלק מחומרי התזונה במזון. ניתן לאבחן את מחלת הצליאק דרך בדיקת דם. תופעות גופניות של חולי צליאק: אנמיה, מחסור בברזל, נפיחות בבטן, שלשולים, ירידה במשקל, עצירות, ריבוי גזים, מחלות אוטואימוניות, בעיות עור, כאבי מפרקים ועוד. פרכיות אורז- גורמות להפרשה מוגברת של אינסולין הגורם לעליה במשקל כלומר אינדקס גליקמי גבוהה. מיתוס השומן בכל דיאטה מפחיתים את השומן למינימום. שזה כולל שומן מהחי מוצרי חלב דלי שומן, עוף בלי העור, וחמאה. מהצומח- אבוקדו, שמן זית, שומני אומגה ועוד. מתברר במוצרי חלב של 0%-1% אין בכלל ספיגה של ויטמינים מסיסי שומן. לכן מומלץ לאכול מוצרי חלב בריכוז של שומן 3%-5%. לא כל השומנים שווים: • בבית הספר לתזונה בהרווארד טוענים שפירמידת המזון דורשת מאיתנו לשפוט את מקורות החלבון לפי תכולת השומן שלהם, ולבחור בחירות דלות שומן אך מתעלמת מהראיות לכך שהמזונות מכילים שומן מסוגים שונים. לפי פרופ' ווילט, פירמידת המזון מתייחסת לכל השומנים כמזיקים, וזה לא נכון. אין ספק ששומנים המגיעים ממוצרי חלב שמנים, בבשר אדום ושומן טראנס המצוי במזונות מעובדים. תורמים לתהליך סתימת עורקים. כמובן ששומנים אלו משמינים אותנו. אולם שומן לא רווי הנמצא בשמן זית ובשמני ירקות אחרים ובדגים, למעשה מועיל ללב ומסייע לנו לרדת במשקל. שומנים אלו מאיצים את חילוף החומרים, מסייעים לנו לשרוף שומן ומשפרים את הרגישות שלנו לאינסולין. • לפי הדיאטה הים – תיכונית 40% מהקלוריות הממוצעת הן משומנים- בעיקר שומנים שמקורם בשמן זית. מיתוס החלבונים תפקידו של משרד החקלאות האמריקאי היה לתמוך בשיווקם של מוצרי המזון מהחי. פירמידת המזון האמריקאית ממליצה על צריכת מזון מהחי בכמות גדולה(4-6 מנות) .שמסכנת את חיינו וגורמת להתקפי לב, סרטן והשמנה. בשר, קטניות ואגוזים משתייכים לאותה קבוצה, מכיוון שהם נחשבים למזונות עתירי חלבון. אולם מחקרים הוכיחו כי אגוזים וקטניות מפחיתים את הכולסטרול ואת הסיכון ללקות במחלות לב, ואילו אכילת בשר דווקא מגבירה את הסיכון לסבול מבעיות בריאותיות אלה. בנוסף לאורך זמן דיאטת חלבונים מהחי גורמת להשמנה. לדוגמא, דיאטת ד"ר אטקינס מעודדת צריכת חלבונים מן החי העולה בהרבה על הממוצע האופייני לתזונה המודרנית, מה שגורם בהתחלה לירידה במשקל ואחר כך לעליה בהשמנה, ובמחלות לב, כליות, כבד וסרטן. ד"ר אטקינס ממציא דיאטת החלבונים מת בעצמו מבעיות בתפקוד הכליות, לב והשמנת יתר. לכן מומלץ ש90% מהחלבונים שלכם יהיו מהצומח וניתן להוסיף דגים. לדוגמא חלבון מהצומח: אורז ועדשים או אורז וקטניות. ממרח חומוס, טופו, אגוזים ושקדים. להרחבה בנושא חלבונים לחץ כאן . תוכנית ניקוי הגוף מרעלים וירידה במשקל מבוססת על דיאטה בריאה, שיעילותה הוכחה על ידי מחקרים מדעיים האחרונים. היא מאפשרת למטופל להפחית משקל ולהגיע למשקל היעד שלו במהירות, ובד בבד, ליהנות מתחושת חיוניות מחודשת ומבריאות מיטבית. הרזיה גנטית דרך קשתית העין לאחר האבחון האירידולוגי, שבודק את מצב מערכות הגוף והמצב הנפשי, שבו ניתן לראות מצבים פיזיים ונפשיים שעוצרים את המטופל מלרדת במשקל, מותאמת תזונה גנטית שהיא יותר ספציפית למטופל בשילוב צמחי מרפא לזירוז איזון הגוף ולירידה במשקל. התאמת תזונה גנטית לאדם על פי קשתית העין: מבחינת תורת הגנים אנחנו דומים ב99.9% מהגנום שלנו. מדובר בשונות גנטית של 0.1% אך יש לה השלכה עצומה על בריאותנו ועל התזונה שלנו. מאחר והעין מראה לנו את קוד הגנטי שלנו, היא מראה מה סוג התזונה שמתאים לאדם. לדוגמא: עין חומצית עין שנוטה לדלקות התזונה שמומלצת לה היא תזונה על כמעט בסיס צמחוני. עין עם נטייה לפתח סוכרת זו עין שמומלצת תזונה עם אינדקס גליקימי נמוך, כלומר אנו צריכים להתאם את התזונה הנכונה לנו כדי שהחולשות הגנטיות שלנו לא יופעלו החוצה. האירידיולוגיה – תורת אבחון דרך העין, יכולה לשקף לנו את אורח החיים שלנו בעיקר דרך התזונה שלנו. דרך האבחון ניתן לראות איזה סוג מזון אינו מתעכל טוב, ומה גורם לאלרגיה, ולכאבי ראש. בדרך כלל נראה עיכול לא תקין של פחמימות, חלבונים או שומנים. או שנגלה מחסור במיצי עיכול, מחסור באנזימים או בכלל נוכל לראות תזונה קלוקלת שמשפיעה על המערכות בגוף ויוצרת רעלים. "אחד הגנים משפיע על הקליטה של השומן מהמעי", כך מוסר קן קורמן, החוקר הראשי ב"אינטרלוקין" ומוסיף, "אנשים בעלי אותה מוטציה ספציפית, קולטים יותר שומן מהמזון ולכן עליהם להימנע מאכילת שומן אם ברצונם לרזות". גן אחר משפיע על התגובה של האינסולין. פחמימות פשוטות כמו סוכר לדוגמא וקמח מעובד מגרים אנשים בעלי אותו גן ספציפי לאגור יותר אנרגיה בתור שומן. מחקר שבו השתתפו נשים, הקפידו על דיאטות שונות ועברו הערכה כעבור שנה מיום תחילת הדיאטה. נשים שהקפידו על דיאטה התואמת את המטען הגנטי שלהן השילו ממשקל גופן יותר מ5.3 אחוזים, ואילו נשים שהקפידו על דיאטה שאינה תואמת את המטען הגנטי שלהן השילו 2.3 אחוזים ממשקלן. כמו כן, רמות הכולסטרול ירדו בהתאמה לירידה במשקל. דרך העיניים ניתן לראות מבנים גנטיים של האנשים וסוג המזון שמתאים לאדם. אני אתן מספר דוגמאות: עיניים עם נטייה לחולשה בתפקודי הסוכר- בדרך כלל זאת עין מעורבת בצבעים (עין בגוון כתום עם כחול), עיניים כחולות עם סימן גנטי לחולשת לבלב, או עיניים חומות. אלה אנשים הסובלים מנפילות סוכר המתבטאות בשעות אחר הצהרים בתחושת רעב לפחמימות או בזמן דלוג על ארוחה ירגישו רעד, עצבנות, סחרחורות ועוד. התזונה המועדפת עליהם -בצקים ופחמימות. עיניים חומציות- אלה עיניים בגוון חום דבש, או עיניים כחולות לבנות. אלה אנשים עם נטייה לדלקות בגוף וחוסר שקט פנימי. התזונה המועדפת עליהם- בשרים, ביצים, ומוצרי חלב. סוג תזונה – תזונה בסיסית, תזונה שלא תאיץ את הדלקתיות בגוף. עיניים חומות או מעורבות בצבעים (חום עם כחול) או עין כחולה עם סימן של חולשה גנטית של הכבד. תזונה מועדפת עליהם- בשרים, ביצים ופחמימות. אלה אנשים בעלי אנרגיה וחיוניות עם נטייה לעצירות, כאבי מפרקים נודדים, אלרגיות, לחץ דם וכולסטרול. טיפול האירידולוגיה היא שיטת אבחון ואיננה שיטת טיפול, אם כי מרבית האירידולוגים מציעים טיפול, הכולל על פי רוב, טיפולים מהרפואה הטבעית והמשלימה. למעשה, לאחר האבחון המטופל יכול לפנות לכל טיפול המתאים לו ואשר עונה על צרכיו בהתאם להשקפתו בהיותי אירידוילוגית ונטורפתית המתמחה בתזונה וצמחי מרפא מסבירה את דרך הטיפול באמצעים אלו לאחר האבחון ואיתור הבעיות, הצדדים החלשים והצדדים החזקים של המטופל, ניתן להציע פתרון משולב הכולל שימוש בצמחי מרפא ומזון המותאמים אישית למטופל. לאחר שלושה חודשי טיפול ניתן לשמוע מהחולה תיאורים על מצבו. וכן מומלץ לבצע אבחון נוסף באמצעות קשתית העין על מנת ללמוד על מידת הצלחת הטיפול ולעדכנו בהתאם לצורך. השינויים החלים בעיני המטופלים מדהימים. וניתן לראות כיצד בתקופה זו העין משתנה ומתחדשת לגמרי". לסיכום, אירידולוגיה יכולה לסייע לאתר בעיות בריאותיות ולהוביל לפתרונן בצורה קלה, מהירה וללא התערבות וכאבים מיותרים. לאור האמור, אין פלא ששיטה זו הופכת פופולרית ומוכרת בעולם המערבי וגם בישראל. הגורמים הנוספים להשמנה ההשמנה יכולה לנבוע ממספר גורמים עיקריים, שאפשר לזהותם באבחון האירידולוגי:
סוג תזונה – נטולת שמרים וסוכרים. תוספים-פרוביוטיקה. • גודש רעלים בכבד- מקשה על חילוף שומנים תקין ומקשה מאוד על ירידה במשקל. הצמחים המומלצים מנקזים את הכבד וכיס המרה: Calendula off., Silybum marianum, Cynara scolymus, Taraxacum off. rad סוג תזונה– מלאה ועיקר צמחונית.
סוג תזונה – אינדקס גליקמי נמוך ובסיסית. עין שמציגה גוף שסובל מקנדידה לפני ואחרי הניקוי ↓ |
מתכון החודש
מתכון החודש- ריבת תות טעימה במיוחד… חומרים: – 1 ק"ג תות שדה אורגני. – 1/2 כוס סירופ אגבה אורגני. – כף סוכר קנים אורגני. – מיץ מחצי לימון טרי. אופן ההכנה: – יש להוציא את החלק הירוק של התות לשטוף אותו ולשים אותם בסיר. – שופכים את סירופ האגבה ואת כף הסוכר ומביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה לבישול עד ספיגת הנוזלים. – לקראת הסוף סוחטים מיץ מחצי לימון ומכבים את האש. ***לקבלת מרקם אחיד רצוי להוציא את התותים עם כף מסננת לאחר 20-30 דק' של בישול על מנת שהסירופ יצטמצם מאוד ואז להחזיר את התותים ולהמשיך לבשל על אש קטנה למרקם הרצוי . בתאבון! ↓ |
טיפ החודש:
כדי לעזור לגוף לשמור על רמות תקינות של סוכר בדם, רצוי לאכול כל 3-4 שעות ארוחות קטנות, וביניהם ניתן לשתות חליטת תה קינמון העוזרת ומסייעת בשמירת רמות תקינות של סוכר בדם. חשוב לתת לעצמך בתהליך הגמילה זמן פנאי ולעשות דברים אשר מזינים ומעשירים את הנפש כגון סדנאות למיניהן, מדיטציות, פעילות גופנית יוגה וכו' לא נשכח להקשיב לגופנו- לנשום עמוק, להזין אותו במזון איכותי, בחום, שמחה ואהבה … ↓ |
רומי חוכמה
052-8781537 טלפקס- 09-7745305 מרפאה: שד' מנחם בגין 1, רעננה הערה חשובה – בהרשמה לירחון אתם הופכים להיות חלק מרשימת התפוצה של מבט לטבע. אנא כנסו לאתר הבית להרשם, ההרשמה נמצאת בירחון. אם אתם חושבים שחברכם ירצו להנות מהעיתון אנא המליצו להם להרשם ונשמח לצרף אותם. www.hochma.co.il כל הזכויות שמורות לרומי חוכמה. ♥ |