הגויאבה – פרי שאוהבים ממש או ממש לא…
צורתה כשל אגס, מכילה זרעים קשיחים רבים וטעמה ארומטי – מתוק חמצמץ עם ריח חזק ודומיננטי.
הגויאבה נחשבת פרי בריא ביותר בשל תכולת הויטמינים, הסיבים והערכים התזונתיים הגבוהה שבו.
כמו כן, ב – 100 גרם פרי יש רק 55 קלוריות.
יש 3 זנים של גויאבה – לבן, צהוב ואדום.
לגויאבה סגולות רבות:
מכילה סיבים תזונתיים, חלבון צמחי, ויטמין b, c, k, e , סידן, מגנזיום, חומצה פולית, אבץ, ברזל, נוגדי חמצון, נלחמת בוירוסים, עוזרת בתהליכי העיכול, מאזנת את מערכת העצבים, מטפלת בבעיות בעור.
כמו כן, הגויאבה מומלצת לנשים הסובלים מתסמיני גיל המעבר או תסמונת טרום-ווסתית.
הגויאבות האדומות נחשבות יעילות להלחם בסרטן.
אכילת גויאבות אסורה על אנשים שסובלים מהתקפי היפוגליקמיה, משום שהגויאבה מורידה את רמת הסוכר בגוף.
ניתן לאכול את הגויאבה טרייה, או להוסיפה לשייקים, וכן לשלב בסלטי פירות או ירקות.
יום טוב,
רומי חוכמה – אירידיולוגית ונטורופתית
לפרטים נוספים או לייעוץ טלפוני ראשוני ללא תשלום וללא התחייבות בנושא נטורופתיה, אירידולוגיה ואורח חיים בריא צרו איתנו קשר בטלפון 052-878-1537, ואשמח לעמוד לשירותכם.


